EVELIEN FOTOGRAFIE

Reaal 9h
8305 BP Emmeloord

Tel. 06 52 45 51 21
info@evelienfotografie.nl

Voorbereiding fotoshoot

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een fotoshoot? Welke kleding kan ik het beste aan doen? Eén van de meest gestelde vragen voorafgaand op een fotoshoot. Evelien Fotografie Emmeloord geeft tips!

 

Te dragen kleding voor een fotoshoot

Het allerbelangrijkste is het dragen van kleding waar jij je fijn in voelt. Als jij kleding draagt waar jij je goed in voelt, straal je dat ook uit! Denk na over het uitgangspunt van de foto en pas je kleding daar op aan. Professioneel bedrijfsportret laten maken? Dan is het advies om wat nettere kleding te dragen dan bijvoorbeeld voor een familieportret of vrienden foto. Hierbij kan het juist wat meer casual zijn!

 

Onze andere tips:

 • Kies kleding uit met egale tinten. Pas op met teksten, drukke prints of logo’s, hier wordt de aandacht te snel naartoe getrokken.
 • Ga je met een groep op de foto? Zorg dan voor een zekere harmonie. Stem de kleuren en stijl op elkaar af, zodat er niet iemand is die alle aandacht trekt.
 • Houd er rekening mee dat lichte kleuren altijd extra opvallen. Hetzelfde geldt voor (te) strakke shirts. Doe niet al te strakke kleding aan, zeker als jij je nog wilt omkleden. De strepen blijven zichtbaar in de huid.
 • Pas op met kledingtrends die heel even duren. Het advies om wat ‘tijdloze’ kleding aan te doen.
 • Neem een extra set kleding (en eventueel accessoires) mee naar de fotoshoot.
 • Zakelijke fotoshoot? Draag effen kleding. Donkere tinten laten het gezicht mooier uitkomen. Verder doen een jasje of colbert en een kraagje het altijd goed.

 

Uiterlijk tijdens een fotoshoot

Naast de kleding is de rest van het uiterlijk ook belangrijk. Let op je handen/nagels én op je kapsel. Moet je nog naar de kapper? Dan is het advies om minstens een week voor de fotoshoot heen te gaan. Je kapsel ziet er dan niet meer ‘net-geknipt’ uit. Heb je bijzondere wensen? Maak ze vooraf bespreekbaar.

 

Verder:

 • Gebruik altijd een beetje make-up, ook al doe je dit normaal gesproken niet. Eventueel kan Evelien Fotografie nog licht afpoederen, zodat je niet glimmend op de foto staat. Het advies om dan ook geen make-up met glitters te gebruiken. Het licht reflecteert hier niet altijd even mooi op.
 • Wilt u visagie bijboeken? Dat is mogelijk!
 • Puistjes? Camoufleer dit met wat foundation. Indien nodig retoucheren we dit naderhand.
 • Een kleurtje? Hartstikke mooi! Houd wel rekening met witte afdrukken, bijvoorbeeld met een zonnebril.
 • Een zwangerschapsshoot boeken? Dit is het mooiste als je 7 á 8 maanden zwanger bent. Draag tijdens een zwangerschapsfotoshoot geen strakke kleding, dit zorgt voor striemen in de huid.

 

En als allerlaatste tip: geniet van de fotoshoot! Naast een kwalitatief goede foto is het belangrijk dat je ontspant en geniet van het geheel. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 06-52455121 of info@evelienfotografie.nl.